AAA2959.jpg

Tips 1

Mange tror en må ha et tomt rom, en stor pult, masse plass og gjerne et vindu med fantastisk utsikt for å kunne være kreativ, eller for å kunne gjøre noe kreativt. Dette er helt feil.

Jeg selv begynte min kreative reise krombygd over sofabordet på stua, TV på full guffe, ungene sprang rundt, husarbeidet pirket meg i nakken og i underbevisstheten. Der, midt mellom skittne melkeglass, lekebiler i alle farger og fasonger, hybelkaniner som blunket til meg fra krokene, der, fant jeg min oase av ro. Så sannheten er, omgivelsene spiller ingen rolle, du må ta et valg:

 

"Nå skal jeg ha egentid, jeg skal være kreativ. "

 

Når valget er tatt, og handlingen er gjort, da forsvinner bekymringene, lydene og hybelkaninene, i den tiden en er kreativ. Når en løfter blikket etter en kort stund, ser på klokka, så har det gått flere timer! Med ro, en oase, i en travel hverdag. Noe jeg unner alle mennesker idag! <3

Tips 1: Finn et bord, skyv rotet ut mot kanten av bordet. Nok plass til en pc/ipad og tegne/malesaker. Koble deg bort...

IMG_6135.jpg

Tips 2

Finn ut hvilken teknikk du synes tiltaler deg best. Disse er de mest vanlige:

 • Tegning

 • Akrylmaleri

 • Akvarellmaleri

 • Oljemaling

Tegning: En trenger bare en blyant og et ark til å begynne. En kan se etter et foto eller en film, om en aldri har tegnet før. Da er det lettere å komme igang. Tegn motivet flere ganger, gjerne nummerer de med først og sist. Se forskjellen etterpå, det er alltid artig!

Akrylmaleri: En trenger ikke være god til å tegne noe som helst for å male fint. Det en maler trenger ikke se ut som noe. Det er deilig å bare sette maling på lerretet.

Tips: bare velg 1 farge. Bland denne med svart eller hvit på et fat. Mal med bruk av enkle former som: sirkel, en strek eller et hjerte

Akvarellmaleri: Akvarell er også et veldig befriende medium. En kan male med vanlig ark og et barneskrin, om det er det en har i hus når en bestemmer seg for egentid.

Tips: Ha vann på arket, en liten dam, mal så med ulike farger. Bare se på fargene flyte bortover arket av seg selv

Oljemaleri: En kan her, som i akrylmaleriet, bare begynne. Velg få farger, mal noe abstrakt i begynnelsen. Start med å mal store felt, ta detaljene til slutt

Oljemaleri: En kan her, som i akrylmaleriet, bare begynne. Velg få farger, mal noe abstrakt i begynnelsen. Start med å mal store felt, ta detaljene til slutt

Tips 3

omni-bd00063im.jpg
01 Liljas Kurs.jpg
246609_10150197108397540_6927375_n-1.jpg
Olje-Havet-Aug-18.jpg
 • Mal i vei og mal så ofte du kan!

 • Ikke tenk på om bildet ble fint eller ikke, det er veien og prosessen som er oasen!

 • Ingen trenger å se det du maler!

 • Men om du tørr, ta foto av bildene dine. Se på de gjennom mobilen! Da vil du se de med nye øyne, du vil se en helhet

 • Da kanskje du tørr å legge de på facebook, eller i hvertfall vise de til en god venn. Hør hva de synes. Kanskje de neste gang blir med deg og maler, så blir det en oase for to!

 • Ønsker du å lære mer utover dette nivået, er Youtube en fantastisk ting. Jeg har selv malt etter video der og lært meg masse! Det er helt gratis!

 • Ønsker du enda mer tettere hjelp, direkte hjelp i dine bilder. Eller bare lære deg flere enkle teknikker, kom på kurs i Trondheim hos meg. De fleste som kommer helt helt nye i teknikken, slik som deg.

 • Har du ikke mulighet på kveldene grunnet familie eller andre ting, kan du abonnere på videoer fra meg og få personlig veiledning på mail.

Slik er alle videoer i portalen, denne er fra akvarell portalen, kapittelet som vider artige teknikker. Ny påmelding her skjer nå til våren!