top of page
AAA2959.jpg

Tips 1

Mange tror en må ha et tomt rom, en stor pult, masse plass og gjerne et vindu med fantastisk utsikt for å kunne være kreativ, eller for å kunne gjøre noe kreativt. Dette er helt feil.

Jeg selv begynte min kreative reise krombygd over sofabordet på stua, TV på full guffe, ungene sprang rundt, husarbeidet pirket meg i nakken og i underbevisstheten. Der, midt mellom skittne melkeglass, lekebiler i alle farger og fasonger, hybelkaniner som blunket til meg fra krokene, der, fant jeg min oase av ro. Så sannheten er, omgivelsene spiller ingen rolle, du må ta et valg:

 

"Nå skal jeg ha egentid, jeg skal være kreativ. "

 

Når valget er tatt, og handlingen er gjort, da forsvinner bekymringene, lydene og hybelkaninene, i den tiden en er kreativ. Når en løfter blikket etter en kort stund, ser på klokka, så har det gått flere timer! Med ro, en oase, i en travel hverdag. Noe jeg unner alle mennesker idag! <3

Tips 1: Finn et bord, skyv rotet ut mot kanten av bordet. Nok plass til en pc/ipad og tegne/malesaker. Koble deg bort...

IMG_6135.jpg

Tips 2

Finn ut hvilken teknikk du synes tiltaler deg best. Disse er de mest vanlige:

 • Tegning

 • Akrylmaleri

 • Akvarellmaleri

 • Oljemaling

Tegning: En trenger bare en blyant og et ark til å begynne. En kan se etter et foto eller en film, om en aldri har tegnet før. Da er det lettere å komme igang. Tegn motivet flere ganger, gjerne nummerer de med først og sist. Se forskjellen etterpå, det er alltid artig!

Akrylmaleri: En trenger ikke være god til å tegne noe som helst for å male fint. Det en maler trenger ikke se ut som noe. Det er deilig å bare sette maling på lerretet.

Tips: bare velg 1 farge. Bland denne med svart eller hvit på et fat. Mal med bruk av enkle former som: sirkel, en strek eller et hjerte

Akvarellmaleri: Akvarell er også et veldig befriende medium. En kan male med vanlig ark og et barneskrin, om det er det en har i hus når en bestemmer seg for egentid.

Tips: Ha vann på arket, en liten dam, mal så med ulike farger. Bare se på fargene flyte bortover arket av seg selv

omni-bd00063im.jpg
01 Liljas Kurs.jpg
246609_10150197108397540_6927375_n-1.jpg

Oljemaleri: En kan her, som i akrylmaleriet, bare begynne. Velg få farger, mal noe abstrakt i begynnelsen. Start med å mal store felt, ta detaljene til slutt

Oljemaleri: En kan her, som i akrylmaleriet, bare begynne. Velg få farger, mal noe abstrakt i begynnelsen. Start med å mal store felt, ta detaljene til slutt. Et oljemaleri får mer realisme, det er artig og det får veldig skarpe farger. Jeg har to nettkurs i olje, et ansikt og en landskap. Spør om dette kan være noe du har lyst å prøve. 

Olje-Havet-Aug-18.jpg

Tips 3

 • Mal i vei og mal så ofte du kan!

 • Ikke tenk på om bildet ble fint eller ikke, det er veien og prosessen som er oasen!

 • Ingen trenger å se det du maler!

 • Tta foto av bildene dine. Se på de gjennom mobilen! Da vil du se de med nye øyne, du vil se en helhet

 • Da kanskje du tørr å legge de på facebook, eller i hvertfall vise de til en god venn. Hør hva de synes. Kanskje de neste gang blir med deg og maler, så blir det en oase for to!

 • Ønsker du å lære mer utover dette nivået, er Youtube en fantastisk ting. Jeg har selv malt etter video der og lært meg masse! Det er helt gratis!

 • Ønsker du enda mer tettere hjelp, direkte hjelp i dine bilder. Eller bare lære deg flere enkle teknikker, kom på kurs i Trondheim hos meg. De fleste som kommer helt helt nye i teknikken, slik som deg.

 • Har du ikke mulighet på kveldene grunnet familie eller andre ting, kan du se gratisfilmer på min Youtube kanal, eller kjøpe et av mine nettkurs. Ta kontakt om du lurer på noe!

Slik er alle videoer i portalen, denne er fra akvarell portalen, kapittelet som vider artige teknikker. Ny påmelding her skjer nå til våren!

bottom of page